Technologie

infraroodcabine-stralers-korte-of-lange-golf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aantal jaren geleden werd een infrarood sauna altijd uitgevoerd met slechts één type infrarood straler. Zo waren er infrarood cabines met korte golf en andere infarood cabines met lange golf. INFRAPLUS® SAUNA heeft als eerste in Europa verschillende stralers gecombineerd in één cabine.  Dit heeft verschillende voordelen, want hierdoor kunt u verschillende soorten ir-stralers welke voor verschillenden lichaamsdelen ontwikkeld zijn combineren.

Rug3

 

Foto infrarood camera: Verschil infrarood verdeling tussen buis straler en plaat straler.

Rug2
Foto infrarood camera: Betere verdeling infrarood in INFRAPLUS® SAUNA. Links foto normale infraroodcabine, rechts INFRAPLUS® SAUNA.

Zo gebruikt INFRAPLUS® SAUNA infrarood stralers welke speciaal voor de rug bedoeld zijn, terwijl en andere infrarood stralers juist ontwikkeld voor nek en schouders. Hierdoor ervaart men een betere therapeutisch werking in de infrarood sauna. Een andere bijkomend voordeel van het gebruik van verschillende soorten infrarood stralers, is dat men in de sauna cabine kan kiezen tussen verschillende infrarood intensiteiten. De ene persoon kan namelijk meer infrarood warmte verdragen dan de andere persoon. Dieptewerking van het infrarood is goed, maar men moet het wel kunnen verdragen! Dit was vroeger vaak het probleem bij de bij infraroodcabines met alleen korte golf (IR-A).

combinatie-van-infrarood-stralersCOMBINATIE VAN INFRAROOD STRALERS
INFRAPLUS® SAUNA maakt het mogelijk om drie verschillende stalers te combineren. Een sessie in de infrarood sauna kan er dan als volgt uitzien:

– 5 minuten ir-cabine voor verwarmen zodat hij een aangename temperatuur heeft als men er in gaat zitten.

– 10 minuten plaats nemen voor de full spectrum met gedeelte korte golf.

– 10 minuten plaats nemen voor lange golf met midden golf.

– 10 minuten plaats nemen voor de plaatstraler (carbon straler). Waarbij de andere twee stralers hun infrarood vooral op ruggengraat afgegeven. De plaat staler zorgt voor een heerlijke infrarood op schouders en nek.